Büyükşehir Korona virüs önleme çalışmalarını yoğunlaştırdı

Blog Single

Antalya Büyükşehir Belediyesi, korona virüsüne karşı toplu ulaşım araçlarını ve otobüs duraklardaki rutin temizlik işlerini sıklaştırdı. Toplu ulaşım araçları ve kapalı duraklar toplum sağlığı için temizlenerek, dezenfekte ediliyor. Sosyal medya ve tanıtım mecralarından da salgın hastalıktan korunmak için ne yapılması gerektiği konusunda bilgilendirme yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi binasında ve hizmet birimlerinde de temizlik ekipleri çalışmalarını sıklaştırırken dezenfeksiyon üniteleri yerleştirildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, korona virüs ve salgın hastalıklara karşı toplum sağlığını korumak için bir süredir almakta olduğu önlemleri daha da artırırken, bu kapsamda gerçekleşen halkı bilinçlendirme çalışmalarını da yoğunlaştırdı.

DURAKLAR TEMİZLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi, önlemler kapsamında vatandaşların yoğun olarak kullandığı toplu ulaşım araçlarını ve kapalı duraklara yönelik temizlik çalışmalarını sıklaştırdı. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 2 bin kapalı durağı tek tek temizleyerek, dezenfekte ediyor. 8 kişilik iki ekip, durakların daha hijyen olması için iç ve dışını köpükle yıkarken, oturma ve tutmak yerlerini dezenfektan ilaçlarla temizliyor.

TEMİZ VE HİJYENİK ULAŞIM

Antalya Ulaşım A.Ş. de gün içinde binlerce Antalyalıya hizmet veren toplu ulaşım araçlarını son seferlerinin ardından detaylı bir temizlik işleminden geçiriyor. 16 kişilik bir ekip Büyükşehir Belediyesi’ne ait 32 tramvay ve rotasyona göre sefere çıkan toplu ulaşım araçlarında her gün son seferlerinin ardından kapsamlı şekilde iç ve dış temizliklerini yapıyor.
Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlarla araçların dış yüzey, araç içi metal plastik yüzeyleri ve tüm iç alanı ilaçlanarak steril hale getiriliyor. Gün içinde binlerce insanın kullandığı toplu ulaşım araçları dezenfekte edilerek, bulaşıcı hastalıkların yayılmasının önlenmesi amaçlanıyor. Antray ve otobüsler, her sabah temiz ve hijyen bir şekilde sefere çıkıyor.

 

HALK BİLİNÇLENDİRİYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan broşür ve tanıtım mecralarında sürekli olarak salgın hastalıklardan korunmak için ne yapılması gerektiğine yönelik bilgilendirme yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin broşür ve sosyal medya hesaplarından da bu konuda halkı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için paylaşımlarda bulunuluyor. Büyükşehir Belediyesi, hizmet binasına korona virüsün önlenmesinde büyük önem taşıyan el temizliği için dezenfektan üniteleri yerleştirdi. Belediye içerisinde de sık sık derin temizlik yapılarak önlem alan belediye yetkilileri halkın bu konuda duyarlı olmasını istedi. Korona virüse karşı alınan tedbirler vatandaş memnuniyetle karşıladı. Ayrıca, Antalya Servisçiler Odası koordinasyonunda öğrenci servislerinin temizliğine de bugün itibarıyla başlandı.

Antalya'nın Kadın Şoför ve Vatmanları

Blog Single

 Yakın çevrelerinin 'Bu iş erkek işi yapamazsın' sözlerini dinlemeden, şoförlük ve vatmanlığı meslek edinen kadınlar, kent içi ulaşımda erkek meslektaşlarıyla aynı şartlarda çalışıyor. Şoförlük ve vatmanlık, artık kadınların da söz sahibi olduğu bir meslek haline geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.'ye bağlı şehir içindeki toplu ulaşımda hizmet veren otobüs ve tramvaylardaki kadın sürücülerin azmi ve başarısı, hemcinslerine örnek oluyor. Kent içi ulaşımda kullanılan 550 otobüs ve 32 tramvayda, 10 kadın, otobüs şoförlüğü yaparken, 10'u da tramvaylarda görev alarak vatandaşları gidecekleri yere ulaştırıyor.

KARŞI ÇIKANLARI DİNLEMEDİLER

En uzun hatlar arasında gösterilen 600 numaralı otobüsle 60 kilometrelik Fatih-Expo arasında hizmet veren tramvayda, toplamda 20 kadın görev yapıyor. Bu güzergahta görev yapan Seyhan Çoksu (50), 1,5 yıldır mesleğini severek yapmanın gururunu yaşıyor. Turizm işçisiyken çocukluktan bu yana 'büyük araç sürme' hayali kurduğunu anlatan Çoksu, 8 yıl önce ehliyet alıp bir süre sürücü kurslarında eğitmenlik yaptığını belirtti. Eşine ve ailesine otobüs şoförü olmak istediğini söylediğinde dirençle karşılaştığını aktaran Çoksu, “İlk başlarda eşim ve ailem istemedi. Vazgeçirmeye çalıştılar. Ancak kararlı olduğumu görüp bir şey demediler. Şimdilerde en büyük destekçim, ilk başlarda karşı çıkan eşim oldu" dedi. Hasret Yemenici (31) ise 8 yıldır tramvay kullanıyor. Teknik ressamlık olan mesleği yerine vatmanlığa heves etmesine babası Ümit Yemenici'nin karşı çıktığını anlatan Yemenici, “Ehliyet alırken hevesliydim. Sonraları babamın arabasını kaçırıp sürmeye başladım. Tramvayı görünce 'Ben bunu sürerim' dedim. Babam korkup 'Saçmalama, sen bunu nasıl sürersin?' diyerek vazgeçirmeye çalıştı" dedi. Babasının zamanla alıştığını ve şu sıralar en büyük destekçisi olduğunu aktaran Yemenici, mesleğini duyanların çok şaşırdığını söyledi.

OLUMLU TEPKİLER GELİYOR

Üniversitede işletme okuyup mesleğini yapmak yerine baba mesleği olan şoförlüğe merak saran Emine Ünal (30) da 1,5 yıldır vatmanlık yapıyor. Şehir içi toplu ulaşımda yıllarca şoförlük yapan babası Faik Ünal'ı örnek alarak vatmanlık yapmaya karar verdiğini belirten Ünal da yakın çevresinden olumsuz tepki verenler olduğunu söyledi. Babasının desteğini alınca bu işe başladığını anlatan Ünal, “Babamı takip ederdim nasıl yapıyor diye. Şu anda her şey çok iyi gidiyor. Yolculardan 'kadın kullanıyor' şeklinde tepkiler alıyoruz. Genelde olumlu tepkiler geliyor yolculardan. Hafif raylı sistem olunca yayalara ve taşıtlara sorumluluğumuz olduğu için zor olsa da keyifli geçiyor" dedi. Üniversite mezunu Sinem Çelik (27) de vatmanlık mesleğinde yenilerden. 1,5 yıldır tramvaylarda yolcu taşıyan Çelik'in de yakın çevresi vatmanlık kararını duyunca ilk başlarda sıcak bakmayıp vazgeçirmeye çalışmış. Baba Mehmet Çelik'in desteği sayesinde vatman olan Çelik, “Babamın desteği büyük. Annem korktu, ama o da kabullendi. Ben çok seviyordum bu işi. Herkeste 'Bu işi erkek yapar' mantığı var" dedi. Zaman zaman zorluklar yaşadığını, ancak işini severek yaptığını kaydeden Sinem Çelik, “Mesleğimi duyunca şaşıranlar oluyor. 'Aferin bu işi yapabiliyorsun' diyen de oluyor. Bazen yolcular arasındaki amcalar, teyzeler gelip kabinin kapısını tıklatıp 'Aferin' diyor. Bu anı görünce mutlu oluyorum" diye konuştu. Çelik, orta yaşlı bir kadının kendisini görünce 'Ben bu tramvaya binmem kadın sürüyor' diyerek binmediğini de anlattı.

Antalya Ulaşım'dan Kan Bağışı

Blog Single

 Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ. olarak 29 Ekim – 4 Kasım Kızılay Haftası olması nedeni sosyal sorumluluk projelerimizin içinde yer alan ve Türkiye Kızılay Antalya şubesi iş birliğinde personelimizin destekleriyle herkesin her zaman ihtiyacı olabileceği kan bağışı BİR BAĞIŞ BİR HAYAT sloganı ile yoğun katılımla gerçekleştirildi.