Kısıtlamada çalışacak toplu ulaşım hattı sayısı 17’den 22’ye çıkarıldı

Blog Single

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında çalışması zorunlu olan vatandaşlar için düzenlediği toplu ulaşım sefer sayısını artırdı. Daha önce açıklanan 17 hatta vatandaşlardan gelen talep üzerine 5 yeni hat daha eklendi. Hafta sonu Büyükşehir Belediyesi’ne ait siyah plakalı 32 ulaşım aracı 22 hat üzerinde saat 06.00-21.00 arası vatandaşa hizmet verecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hafta içi 21.00’den sabah 05.00’e ve hafta sonu uygulanacak  iki günlük sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında çalışması zorunlu olan sağlık personeli, kamu ve diğer çalışanların toplu ulaşımını sağlamak için planlama yaptı. Hafta içi kısıtlamanın olduğu akşam 21.00’den 00.00’a kadar Büyükşehir Belediyesi’ne ait siyah plakalı toplu ulaşım araçları seyreltilmiş olarak sefer yapmaya başladı.

22 HAT SEFER YAPACAK

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 4 Aralık Cuma saat 21.00’den 7 Aralık Pazartesi sabah 05.00’e kadar, sağlık personeli, kamu ve diğer çalışması zorunlu vatandaşların ulaşımını sağlamak için sefer sayısı artırıldı. Daha önce açıklanan 17 hatta vatandaşlardan gelen talep üzerine 5 yeni hat daha eklendi. Hafta sonu Büyükşehir Belediyesi’ne ait siyah plakalı 32 araç 22 hat üzerinde seferlerine devam edecek.

OTOBÜSLER SAAT 06.00-21.00 ARASI ÇALIŞACAK
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, VF01,VF02, AC03, AF04, KC06, LC07, KL08, LF09, LF10, UC11, VL13A, DC15, TC16, CV17, VS18, MD25, KC35, MF40, VF66, TK51, DM86, 600 levha numaralı ana ve gövde hatlar sokağa çıkma kısıtlama olan günlerde seferlerine devam edecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri ilk seferine 06.00’da başlayacak olan toplu ulaşım araçları son seferini 21.00’de yapacak. Seferler, 60 dakika aralıklarla gerçekleştirilecek.
Hafta sonu 18 hat seferde olacak

Blog Single
Toplu ulaşımda Büyükşehir Belediyesi’ne ait siyah plakalı 18 hat kısıtlama saatlerinde zorunlu çalışanlar için hizmet verecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi; Cumhurbaşkanlığının 30 Kasım 2020 tarihli genelgesi kapsamında salgınla mücadele ve etkilerinin en aza indirilmesine yönelik alınan karar doğrultusunda hafta içi 21.00’den sabah 05.00’e kadar ve hafta sonu yapılacak sokağa çıkma kısıtlamaları için hazırlıklarını yaptı. Kısıtlama kapsamında vatandaşın mağdur olmaması için gerekli önlem ve tedbirler alındı. 

BÜYÜKŞEHİR OTOBÜSLERİ SEFERDE
Antalya Büyükşehir Belediyesi, hafta içi 21.00’den sabah 05.00’e ve hafta sonu uygulanacak  2 günlük sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında çalışması zorunlu olan sağlık personeli, kamu ve diğer çalışanların toplu ulaşımını sağlamak için de planlama yaptı. Hafta içi akşam 21.00’den 00.00’a kadar Büyükşehir Belediyesi’ne ait siyah plakalı toplu ulaşım araçları seyreltilmiş olarak sefer yapacak. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 4 Aralık Cuma saat 21.00’den 7 Aralık Pazartesi sabah 05.00’e kadar, sağlık personeli, kamu ve diğer çalışması zorunlu vatandaşların ulaşımını sağlamak için 18 hatta seferlerine devam edecek. Antray ve nostalji tramvayı ise bu süreçte hizmet vermeyecek. 

18 HAT SEFERDE
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, VF01, AC03, AF04, KC06, LC07, KL08, LF09, LF10, UC11, VL13, DC15, TC16, CV17, MD25, KC35, MF40, VF66,600 levha numaralı ana ve gövde hatlar sokağa çıkma kısıtlama olan günlerde seferlerine devam edecek. 
Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Ulaşım A.Ş. binasına GES kurulacak

Blog Single
Antalya Büyükşehir kendi elektriğini üreten ve depolayan ilk belediye olacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hizmet Binası ve Antalya Ulaşım A.Ş. binasına çatı tipi güneş enerji santralleri (GES) kurarak, kendi elektriğini üreten ve depolayan ilk belediye olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği konusunda Türkiye’nin ulusal vizyonunu takip ederek, kalkınma politikalarıyla iklim değişikliği politikalarını entegre etmeyi sürdürüyor. Enerji verimliliğini yaygınlaştırarak temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını arttıran Antalya Büyükşehir Belediyesi, Belediye Hizmet Binası ve Antalya Ulaşım A.Ş. Binasının çatılarına güneş enerji santralleri kuruyor.

YENİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ KURULACAK 
Antalya ve Türkiye’de akıllı şehirlerin artırılmasını hedefleyen MAtchUp Projesi kapsamında yürütülen çalışmayla Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Antalya Ulaşım A.Ş. binası çatılarına Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulacak. Sisteme entegre “Enerji Depolama Sistemi” ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin kendi elektriğini üreten ve depolayan ilk belediyesi olacak.

KURULUM KISA SÜRE SONRA BAŞLAYACAK
Yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla yerel yönetim olarak Avrupa’da öne çıkan şehirlerarasında yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 4 milyon 937 bin 500 TL yaklaşık maliyetli “260 kWp/249 kWe Üretim, 250 kWh Depolama, 81,25 kWp/80 kWe Üretim, 150kWh Depolama Sistemli Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santralleri Kurulumu İşi” ihalesini gerçekleştirdi. İhaleyi alan firma, teklif ve dosyaların incelenmesinin ardından belirlenecek. Ardından önümüzdeki günlerde çatı tipi güneş enerji santrallerinin kurulumuna başlanacak. 
İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara aktif katılım sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, düşük karbon yoğunluğu ile vatandaşlarına yüksek yaşam kalitesi sunabilen şehirler arasına girmeyi hedefliyor.
Toplu taşımada HES dönemi başlıyor

Blog Single
Vatandaşların Antalyakartlara HES kodunu tanımlaması gerekiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Covid-19 salgınına karşı mücadele kapsamında, toplu taşımada kullanılan Antalyakart ile HES sisteminin entegrasyon çalışmalarında sona geldi. Toplu taşıma kullanan vatandaşların Antalyakartlarına “hes.antalyakart.com.tr” adresi üzerinden ilgili alanları eksiksiz doldurarak tanımlama yapmaları gerekiyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığının 29.09.2020 tarih ve 15993 sayılı “Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması” başlıklı genelge kapsamında Antalyakart ve HES sistemlerinin entegrasyonunu sağlamak için yürüttüğü teknik çalışmaları tamamladı. Çalışmaların bir parçası olarak toplu taşıma araçlarını kullanan tüm vatandaşların Antalyakartlarını ya da toplu taşımada kullandıkları temassız kredi kartı numaralarını hes.antalyakart.com.tr adresi üzerinden HES kodları ile eşleştirmesi gerekiyor.

RİSK VARSA ASKIDA
Sağlık Bakanlığı’nın HES kodu ile Antalyakart tanımlaması sağlandıktan sonra Covid-19 tanısı konulan ya da temaslı durumunda olan vatandaşların Antalyakartları izolasyon süresi boyunca askıya alınacak. Covid-19 tanılı ya da temaslısı olması nedeniyle izolasyonda bulunması gerektiği kendisine bildirilmesine rağmen şehir içi toplu taşıma araçlarını kullandığı tespit edilen kişilerin bilgileri, gerekli idari yaptırımların uygulanması ve gerekiyorsa suç duyurusunda bulunulması için Sağlık Bakanlığı ile paylaşılacak. Yürütülen çalışma ile Covid-19 tanısı konulan ya da temaslı durumda olan kişilerin izolasyon kurallarına uyması konusunda destek sağlanması hedefleniyor.

İŞLEM YALNIZCA İNTERNET ÜZERİNDEN
Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan Antalyakart ve HES Kodu tanımlama işlemi yalnızca hes.antalyakart.com.tr internet sitesi üzerinden yapılacak. Bulaş riskinin engellenmesi ve yoğunluk olmaması için işlemler kart merkezlerinde yapılamayacak.

HES KODU NASIL ALINIR? 
Koronavirüs tanısı konulmayan ve temaslı olmayan ancak bugüne kadar HES kodu almamış vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullanmak istediklerinde öncelikle HES kodu alacak. Akıllı telefonları olan vatandaşlar HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasını telefonlarına indirerek, uygulama aracılığıyla HES kodu alabilecek. Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilecek. “HES Kodu Oluştur” butonuna tıklanarak kod kullanım süresi seçilecek ve kod oluşturulacak.

Kısa mesajla HES kodu almak isteyen vatandaşların HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresini gün sayısı olarak yazmaları ve 2023’e kısa mesaj atmaları halinde HES Kodları telefonlarına kısa mesaj olarak iletilecek.
E-Devlet üzerinden ise “HES Kodu Üretme ve Listeleme” bölümüne girerek kimin adına üretileceği seçilir ve devam et butonuna tıklanır. Kod kullanım süresi seçilerek kod oluşturulur.
29 Ekim’de belediyeye ait toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak

Blog Single

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Antalya’nın 5 merkez ilçesinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi plakalı toplu ulaşım araçları vatandaşları ücretsiz taşıyacak.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 97. Yıldönümünün coşkuyla kutlanması, Antalyalıların da bu coşkuya ortak olabilmesi amacıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının Antalyalıları ücretsiz taşıması kararı aldı. 29 Ekim Perşembe günü belediyenin resmi plakalı otobüsleri, ANTRAY ve Nostalji Tramvayı gün boyu ücretsiz yolcu taşıyacak.

TOPLU TAŞIMAYA HES KODU İLE BİNİŞ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Blog Single
Toplu taşıma araçlarında HES kodlu binişler için Antalya Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor.
 
Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında karantinada bulunması gereken vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarını engellemek amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi, yeni bir uygulamaya hazırlanıyor. Antalya’da toplu taşıma hizmetinde kullanılan Antalyakart’a HES kodu özelliği getirilecek. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı'nın HES servisi ile ilgili testleri devam ediyor. Bakanlık onayı ile birlikte HES sorgusu ile toplu taşıma araçlarına binilmesi sağlanacak. 

ANTALYAKART HES UYGULAMASINA ENTEGRE EDİLECEK
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına karşı mücadele devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi salgının en az zararla atlatılması ve bulaşma riskinin azaltılması, hastalık tanısı konulan kişiler ile temaslı durumundaki riskli kişilerin tespit edilerek izolasyona tabi tutulmasını sağlamak için yeni bir uygulamaya hazırlanıyor. Yapılan çalışma kapsamında Sağlık Bakanlığınca salgın dönemi için hazırlanan "Hayat Eve Sığar" uygulaması Antalya’da toplu taşıma hizmetinde kullanılan Antalyakart’a entegre edilecek.

UYGULAMA YAKINDA BAŞLIYOR
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 29.09.2020 tarih ve 15993 sayılı "Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması" konulu genelgesinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve Antalya Ulaşım A.Ş. yetkililerince çalışmalar devam ediyor. Toplu taşıma araçlarında HES kodu ile binişler çok yakında başlayacak.

GENELGE YAYINLANDI 
Genelge gereği şehir içi toplu ulaşım aracıyla (otobüs, minibüs, Antray ve nostalji tramvayı) yapılan seyahatlerde kullanılan Antalyakart ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında gerekli entegrasyon yapılacak.

İHLAL BAKANLIĞA BİLDİRİLECEK 
Çalışma tamamlandığında Covid-19 hastalığı tanısı konulan ya da temaslısı durumunda olan riskli vatandaşlara ait Antalyakartlar, izolasyon süresi boyunca otomatik olarak askıya alınacak. Covid19 tanılı ya da temaslısı olması nedeniyle izolasyonda olması gerektiği kendisine bildirilmesine rağmen şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullandığı tespit edilen kişilerin bilgileri, gerekli idari yaptırımların uygulanması için İçişleri Bakanlığı’na bildirilecek.
Bisiklet taşıma aparatları Büyükşehir’e ödül kazandırdı

Blog Single

Antalya Büyükşehir Belediyesi ‘Belediyeler İçin Bisikletli Ulaşım Fikir ve Proje Uygulama Yarışmasında’  ödül aldı.


Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliğinin ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında ‘ Belediyeler İçin Bisikletli Ulaşım Fikir ve Proje Uygulama Yarışmasında’ toplu taşıma araçlarında kullanılan bisiklet taşıma aparatıyla ödül kazandı. 538 proje içinden ilk 10’a giren Antalya Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 250 Bin TL hibe ödülün de sahibi oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından Antalya’da şehir içi ulaşımda kullanılan 25 otobüse toplu ulaşıma entegre olması ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla takılan bisiklet taşıma aparatları projesi ile ödül kazandı.
 
Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) 2018 yılından bu yana ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası’na katılımının artırılması, çevre dostu ulaşım yöntemlerinin teşvik edilmesi ve yaşanabilir çevre oluşturulmasına katkı sunulması amacıyla düzenlediği “Belediyeler İçin Bisikletli Ulaşım Fikir ve Proje Uygulama Yarışması Ödülü Töreni” 17 Eylül’de gerçekleştirildi. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, TBB Başkanı Fatma Şahin ve belediye temsilcileri katıldı. 

250 BİN TL HİBE ÖDÜL KAZANDI
TBB’nin Belediyeler İçin Bisikletli Ulaşım Fikir ve Proje Uygulama Yarışması’na ‘Toplu Taşımada Bisikletin Entegrasyonu Projesi’ ile katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 538 proje arasından ilk 10’a girdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Kart Mobil uygulamasına da entegre edilen bisiklet kullanıcılarının rahatlıkla bisiklet, otobüs ve raylı sistem arasında geçiş yapmalarını sağlayan proje ile 250 Bin TL hibe ödül kazandı. Ankara’da gerçekleşen ödül törenine katılan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Tonguç plaketini Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe’nin elinden aldı.
30 Ağustos’ta toplu ulaşım ücretsiz

Blog Single
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. yıldönümünde Antalya’nın 5 merkez ilçesinde toplu ulaşımı ücretsiz gerçekleştirecek. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, resmi ve dini bayramlarda uygulanan ücretsiz toplu ulaşım uygulamasına 30 Ağustos Pazar günü de devam edecek. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı Antalya merkezinde resmi plakalı belediye otobüsleri ile Antray ve nostalji tramvayının 30 Ağustos Pazar günü seferlerini ücretsiz olarak gerçekleştireceğini açıkladı. 

5 MERKEZ İLÇEDE ÜCRETSİZ ULAŞIM
Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez, Aksu ve Döşemealtı’nda vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin siyah plakalı otobüsleri ile Antray ve nostalji tramvayından ücretsiz olarak yararlanabilecek.