Bisiklet taşıma aparatları Büyükşehir’e ödül kazandırdı

Blog Single

Antalya Büyükşehir Belediyesi ‘Belediyeler İçin Bisikletli Ulaşım Fikir ve Proje Uygulama Yarışmasında’  ödül aldı.


Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliğinin ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında ‘ Belediyeler İçin Bisikletli Ulaşım Fikir ve Proje Uygulama Yarışmasında’ toplu taşıma araçlarında kullanılan bisiklet taşıma aparatıyla ödül kazandı. 538 proje içinden ilk 10’a giren Antalya Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 250 Bin TL hibe ödülün de sahibi oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından Antalya’da şehir içi ulaşımda kullanılan 25 otobüse toplu ulaşıma entegre olması ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla takılan bisiklet taşıma aparatları projesi ile ödül kazandı.
 
Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) 2018 yılından bu yana ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası’na katılımının artırılması, çevre dostu ulaşım yöntemlerinin teşvik edilmesi ve yaşanabilir çevre oluşturulmasına katkı sunulması amacıyla düzenlediği “Belediyeler İçin Bisikletli Ulaşım Fikir ve Proje Uygulama Yarışması Ödülü Töreni” 17 Eylül’de gerçekleştirildi. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, TBB Başkanı Fatma Şahin ve belediye temsilcileri katıldı. 

250 BİN TL HİBE ÖDÜL KAZANDI
TBB’nin Belediyeler İçin Bisikletli Ulaşım Fikir ve Proje Uygulama Yarışması’na ‘Toplu Taşımada Bisikletin Entegrasyonu Projesi’ ile katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 538 proje arasından ilk 10’a girdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Kart Mobil uygulamasına da entegre edilen bisiklet kullanıcılarının rahatlıkla bisiklet, otobüs ve raylı sistem arasında geçiş yapmalarını sağlayan proje ile 250 Bin TL hibe ödül kazandı. Ankara’da gerçekleşen ödül törenine katılan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Tonguç plaketini Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe’nin elinden aldı.
30 Ağustos’ta toplu ulaşım ücretsiz

Blog Single
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. yıldönümünde Antalya’nın 5 merkez ilçesinde toplu ulaşımı ücretsiz gerçekleştirecek. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, resmi ve dini bayramlarda uygulanan ücretsiz toplu ulaşım uygulamasına 30 Ağustos Pazar günü de devam edecek. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı Antalya merkezinde resmi plakalı belediye otobüsleri ile Antray ve nostalji tramvayının 30 Ağustos Pazar günü seferlerini ücretsiz olarak gerçekleştireceğini açıkladı. 

5 MERKEZ İLÇEDE ÜCRETSİZ ULAŞIM
Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez, Aksu ve Döşemealtı’nda vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin siyah plakalı otobüsleri ile Antray ve nostalji tramvayından ücretsiz olarak yararlanabilecek.

 

Antalya Ulaşım A.Ş.’den Kızılay’a destek

Blog Single
Terminalde kan bağışı kampanyası düzenlendi 

Koronavirüs sürecinde kan stokları azalan Kızılay’a bir destek de Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi Antalya Ulaşım A.Ş.’den geldi. Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Antalya Ulaşım AŞ ve Türk Kızılay Antalya Şubesi işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi. 

Antalya Ulaşım A.Ş. ve Türk Kızılay Antalya Şubesi işbirliği ile Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde “Hayata Kan Verin” sloganıyla kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi. Kampanyaya Antalya Ulaşım A.Ş. çalışanları ve yolculuk yapmak için terminale gelen vatandaşlar destek verdi. Gün boyu süren kan bağışı kampanyası kapsamında Kızılay ekipler tarafından gerekli hijyen önlemleri alınırken, vatandaşlar da gönül rahatlığıyla kan bağışlarını yaptı.
Ulaşım 4 gün boyunca ücretsiz

Blog Single
Antalya Büyükşehir Belediyesi, her bayram olduğu gibi Kurban Bayramında da vatandaşların hizmetinde olacak. Pandemi önlemleri kapsamında vatandaşın rahatı, huzur ve güvenliği için başta çevre sağlığı ve hayvan sağlığı ekipleri olmak üzere, zabıta, itfaiye, mezarlık ve ASAT ekipleri Kurban Bayramı boyunca görevlerinin başında olacak. Sosyal mesafe kuralları içerisinde geçirilecek 4 günlük Kurban Bayramı süresince Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği resmi plakalı otobüsler, Antray ile nostalji tramvayı da ücretsiz yolcu taşıyacak.

Büyükşehir Belediyesi, Pandemi tedbirleri kapsamında geçirilecek Kurban Bayramını vatandaşların sağlıklı, rahat ve huzurlu geçirmesi için gerekli tüm önlemleri aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi halkın bayramlaşma geleneğini sosyal mesafe kuralları içerisinde rahatça yerine getirebilmesini sağlamak adına toplu ulaşımda vatandaşları sevindirecek bir karar aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği resmi plakalı otobüsler, Antray ile nostalji tramvayı 4 günlük Kurban Bayramı boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak. Öte yandan 30 Temmuz Perşembe arife günü de vatandaşın mezarlık ziyaretini daha rahat yapabilmesi için Uncalı ve Kurşunlu mezarlıkları arasında 3 otobüs ücretsiz ring seferi yapacak.
15 Temmuz’da ücretsiz ulaşım müjdesi

Blog Single
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi plakalı araçları ve tramvay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde vatandaşları ücretsiz taşıyacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in talimatıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde toplu ulaşımı ücretsiz yaptı. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlik ve anma programlarına vatandaşların daha kolay ulaşımı için belediyenin resmi plakalı araçları ile ANTRAY ve Nostalji Tramvayı, 15 Temmuz Çarşamba günü vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek.
Başkan Böcek’ten otogar esnafına kira müjdesi

Blog Single
Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki esnafla bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, pandemi döneminde faaliyetleri durdurulan otogar esnafından Nisan ve Mayıs ayı kiralarının alınmayacağını müjdeledi. Başkan Böcek, konuyla ilgili teklifi Cuma günü gerçekleştirilecek Büyükşehir Meclisi’ne sunacaklarını kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni ziyaret ederek, otogar esnafıyla buluştu. Esnafla bir toplantı gerçekleştiren Başkan Böcek, sorun, talep ve önerileri dinledi. Antalya Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Filiz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir’in de hazır bulunduğu toplantıda, esnafın sorunları masaya yatırıldı. Başkan Böcek toplantıda otogar esnafına kira müjdesi verdi.
 
MECLİSE SUNACAĞIZ
Pandemi nedeniyle zorlu bir süreç yaşandığına dikkati çeken Başkan Muhittin Böcek, “Zorlukları birlik beraberlik içinde birlikte aşacağız. Salgın kamu, özel sektör, işadamı, esnaf tanımadı. Herkes mağduriyet yaşadı. Gelirlerimiz yarı yarıya düştü. Uzun süre ulaşımda görev yapmış bir arkadaşınız olarak esnafın derdinden biz anlarız. Tedbirler çerçevesinde 28 Mart-1 Haziran arasında faaliyetleri durdurulan otogar esnafımızın bu dönemdeki kiralarının alınmaması yönünde talepleri vardı. Biz de Antalya merkezi ve ilçelerde otogar esnafımızdan Nisan ve Mayıs kiraları almama kararı aldık. Bu yöndeki yönündeki teklifimizi 10 Temmuz Cuma günü yapılacak Büyükşehir Meclisi’mize sunacağız” diye konuştu.
YKS’ye girecek öğrenci ile velisine toplu ulaşım ücretsiz

Blog Single
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi plakalı otobüsleri ile ANTRAY, Yükseköğrenim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenci ve velisini sokağa çıkma kısıtlaması bulunan hafta sonu ücretsiz taşıyacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in talimatıyla hafta sonu YKS sınavına girecek öğrenci ve velisine toplu ulaşımı ücretsiz yapma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Antalya merkezinde belediyeye ait resmi plakalı otobüsler ve ANTRAY, YKS’ye girecek öğrenci ve velisini 27 Haziran Cumartesi günü 07.00- 17.00, 28 Haziran Pazar günü 07.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz taşıyacak. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, YKS’ye girecek tüm öğrencilere başarılar dileyerek, “Bu zorlu süreçte azim ve sabırla hazırlandığınız sınavın heyecanını sizlerle birlikte paylaşıyorum. Çabalarınızın karşılığını alacağınıza inanıyorum. Zihin açıklığı diliyorum” dedi.

 

LGS’ye girecek öğrenci ile velisine toplu ulaşım ücretsiz

Blog Single
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde belediyenin resmi plakalı otobüsleri ile ANTRAY’ın Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek öğrenci ve velisini 20 Haziran Cumartesi günü 07.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz taşıyacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, LGS’ye girecek öğrencileri sevindirecek bir karar aldı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Başkan Böcek’in talimatıyla Antalya merkezinde belediyeye ait resmi plakalı otobüsler ile ANTRAY, LGS’ye girecek öğrenci ve velisini 20 Haziran Cumartesi günü 07.00- 17.00 saatleri arasında ücretsiz taşıyacak.
 
BAŞARILAR DİLEDİ
Başkan Muhittin Böcek, gençlerin eğitiminin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Bu süreçte Büyükşehir Belediyesi olarak sizlere destek olmaya çalıştık. Düzenlediğimiz online deneme sınavlarıyla yanınızda olup sınav kaygınızı azaltmaya çalıştık. Cumartesi günü gerçekleşecek sınavda da hepinizin bugüne kadar gösterdiği çabanın ve gayretin sonucunu en güzel şekilde alacağına eminim. Sınava girecek tüm evlatlarımıza başarılar diliyorum” dedi.